Cea dintâi zi petrecută la grădiniţă poate fi un real succes sau o adevărată catastrofă!
Nu te gândi că puiul tău este prea mic şi neajutorat; în colectivitate va face progrese uimitoare.Alintatul familiei devine unul dintre copiii grupei, ceea ce, cu siguranţă, nu îl va încânta în momentul respectiv. Este posibil ca el să accepte schimbarea, fără prea mari emoţii (dacă are frăţiori sau este obişnuit să-şi petreacă timpul alături de alţi copii), dar se poate întâmpla să transforme momentul despărţirii de dumneavoastră într-o adevărată dramă. Pentru a preîntâmpina un adevărat eşec al copilului este nevoie de o perioadă de pregătire.
De reţinut:
Să oferiţi educatoarei câteva informaţii esenţiale despre micuţ. Încearcă să îi faci o caracterizare cât mai obiectivă, să-i spui dacă este timid sau curajos, comunicativ sau reţinut, sociabil sau retras, încrezător sau anxios, îndemânatic sau stângaci, dacă este copil unic în familie, dacă are anumite afecţiuni sau restricţii medicale (puteţi chiar prezenta anumite recomandări ale medicului dumneavoastră de familie).
Concluzie:
Cu puţin ajutor din partea mea şi a dumneavoastră, micuţul va face primul său pas, ca individ independent, fără traume.
Ed. Caraiman Ionela-Laura
Postările cu sugestii pentru părinţi în ceea ce priveşte începerea grădiniţei mi se par utile şi foarte bine scrise: concret, la obiect, esenţialul.
RăspundețiȘtergereFelicitări pentru idee şi pentru modalitatea de concretizare!
@LILI c.: Ma bucur sa stiu parerea ta! Sper din tot sufletul sa fie utile si parintilor micutilor pe care ii voi intampina cu mult drag in prima zi de gradinita.
RăspundețiȘtergere